by admin

DACQUOISE ΝΤΑΚΟΥΑΖ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

DACQUOISE - ΝΤΑΚΟΥΑΖΤο dacquoise (ντακουάζ), ειναι ενας δισκος μαρεγγας εμπλουτισμενης με ξηρους καρπους, συνηθως αμυγδαλα ή φουντουκια. Προερχεται απο την γαλλικη κουζινα, και συγκεκριμενα απο ενα γλυκο της νοτιο-ανατολικης Γαλλιας, στο οποιο εναλασσονται τρια στρωματα της συγκεκριμενης μαρεγγας με κρεμα βουτυρου. Το ονομα της το πηρε απο την πολη Dax; μπορει να το συναντησετε και ως palois (παλουά) απο την πολη Pau, που επισης βρισκεται στην ιδια περιοχη της Γαλλιας, κοντα στο Πυρηναια.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Περισσότερες συνταγές: μπισκότα, ντακουάζ

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com