80
Οι Δίπλες είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που ακόμα συνηθίζεται σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου. Οι νοικοκυρές με αυτές έδειχναν τη δεξιοτεχνία τους στο άνοιγμα του φύλλου με πλάστη. Σήμερα τις βρίσκουμε έτοιμες σε όλα τα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους των πόλεων. Είναι πολύ δελεαστικά αυτά τα τραγανά χρυσαφένια ρολάκια, με ζύμη που θρυμματίζεται στο στόμα, γεμάτα από μικρές φουσκαλίτσες! Το καρύδι και το μέλι κάνει τις δίπλες πολύ γευστικές και ελκυστικές.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com