150
Υλικά
- σαβαγιάρ 300 γρ
- αμύγδαλα -
- γάλα 100 γρ
- αμαρέτο 1 σφην
- κονιάκ 1 σφην
- ποτό 1 σφην
- γάλα 450 ml
- κρέμα γάλακτος 300 ml
- ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 5 τμχ
- κορν φλάουρ 45 γρ
- αλεύρι 15 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 2 κσ
- μαργαρίνη 2 κσ
- κουβερτούρα 180 γρ
- κακάο 5 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- γάλα 300 ml
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- ζάχαρη 90 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 3 τμχ
- κορν φλάουρ 30 γρ
- αλεύρι 10 γρ
- βανίλια 1 κλων
- βανίλιες 2 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- μαργαρίνη 1 κσ
Μια ωραιότατη τούρτα, που μπορούμε να την φτιάξουμε και με παντεσπάνι αντί για σαβαγιάρ. Όποιο τρόπο και να διαλέξουμε, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Επίσης αν θέλουμε, αντί να την καλύψουμε με αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε γλασαρισμένα φρούτα. Δίχρωμη τούρτα με σαβαγιάρ ...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com