100
Οι παρεξηγημένες φακές έχουν πάρει τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια, με όλη τη στροφή στο υγιεινό και το vegan. Και είναι αλήθεια πως έχουν άπειρες δυνατότητες ως όσπριο, από σαλάτα, μέχρι σούπα (οκ αυτό το έχουμε), κεφτέδες και φυσικά…ντιπ! Και μπορεί το καφετί αυτό ντιπάκι να μην το πιάνει το μάτι σας, αλλά είναι κάπως εθιστικό. Δεν είναι ακριβώς νηστίσιμο, γιατί έχει αντζούγια την οποία σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε, μιας και δίνει όλη τη νοστιμιά στο ντιπ. Ξέρω πως πολλοί από εσάς έχουν μια αντιπάθεια στις αντζούγιες, πρέπει όμως να σας πληροφορήσω πως είναι φουλ στο (φυσικό) γλουταμινικό οξύ, την ουσία δηλαδή που δίνει το umami στα φαγητά. Δείτε μια λίστα εδώ , αλλά πολύ ψηλά είναι η παρμεζάνα, η σόγια και το ροκφόρ και πολλά άλλα που αρέσουν γενικά.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu