153
Υλικά
- φακές 300 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ρίγανη 1 κγ
- θυμάρι 0.5 κγ
- καρότο 2 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ντομάτα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
- σταφίδες μαύρες 0.25 φλ
- γλυκοπατάτα 1 τμχ
- σπανάκι 150 γρ
- ρύζι μπασμάτι 0.5 φλ
Η πολύ καλή μου φίλη από την Αθήνα κα Κατερίνα έγραψε: "Σοφία, σάς στέλνω το αγαπημένο μου φαγάκι". Για να δούμε λοιπόν ποιο είναι αυτό:
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ300 γρ. φακές1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 σκελ. σκόρδου σε πολύ λεπτά φετάκια1 φύλλο δάφνης1 κ.γλ. κοφτό ρίγανη1/2 κ. γλ. θυμάρι (αν έχουμε)2 μέτρια καρότα (ψιλοκομμένα ή κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια)πιπέρι1 κ. σούπας κοφτή πελτές ντομάτας1 μέτρια κόκκινη (ώριμη) ντομάτα ψιλοκομμένη1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο3 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό1/4 φλ. τσ. μαύρες σταφίδες, καθαρισμένες και πλυμένες1 μέτρια γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr