59
Υλικά
- φαρίνα 2.5 φλ
- καστανή ζάχαρη 1 φλ
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 1.5 φλ
- ξύσμα πορτοκαλιού -
- καρύδια 0.5 φλ
- ξανθές σταφίδες 0.5 φλ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου (η εορτή είναι στις 27 Αυγούστου) η μητέρα μου συνήθιζε να φτιάχνει το παραδοσιακό νηστίσιμο και μυρωδάτο κέικ/πίτα, τη φανουρόπιτα. Η παρασκευή του ήταν μια τελετουργία. Τα υλικά τα έβαζε με μια ορισμένη σειρά: πρώτα αναμείγνυε τα στερεά και μετά πρόσθετε τα υγρά και φτιάχνοντας την πίτα " μελετούμε" αυτό που θα ζητούσε
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com