48
Υλικά
- ηλιέλαιο 1.5 ποτ
- ζάχαρη 2 ποτ
- χυμός πορτοκαλιού 2.5 ποτ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κονιάκ 1 ποτ κρασ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- αλεύρι μαλακό 1 κιλ
Είναι μια φανουρόπιτα που την έφτιαχνε η θεία μου η Ειρήνη (αδελφή της γιαγιάς μου), γι' αυτό της έδωσα το όνομά της. Κάθε χρόνο σχεδόν αυτή φτιάχνω. Εύκολη,νόστιμη με 9 υλικά, ήταν η πρώτη πίτα που έμαθα. Όλες τις φορές καταλήγω να έχει φύγει το μισό ταψί στην εκκλησία...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr