154
Υλικά
- φασιανός 1 -
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- κουκουνάρι 1 κσ
- ηλιόσπορος 1 κσ
- οξύμελι 0.25 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- χυμός 2 -
- πορτοκάλια 2 τμχ
- μπαχαράτ 1 κγ
- ξινόμηλο 0.5 τμχ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- κόκκινο κρασί 1.5 φλ
- πιπέρι 1 κγ
- μπαχάρι 6 κόκκοι
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κεδροκούκουτσα 1 κγ
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- πορτοκάλι 0.5 -
Τις μέρες των Χριστουγεννιάτικων γιορτών τα κρεοπωλεία και τα supermarket (κυρίως) φέρνουν κρέατα τα οποία δεν τα βρίσκουμε άλλες εποχές του χρόνου. Στην τελευταία μας επίσκεψη για προμήθειες σε ένα από αυτά, βρήκαμε στα ψυγεία του, από ορτύκια και πέρδικες μέχρι ελάφια και αγριογούρουνα! Δε χάσαμε φυσικά την ευκαιρία και προμηθευτήκαμε τα σχετικά... Ομολογουμένως κοστίζουν λίγο ακριβά, αλλά μία φορά το χρόνο αξίζει τον κόπο να μαγειρέψουμε κάτι ξεχωριστό (εφόσον φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Έτσι σήμερα μαγειρέψαμε ένα πεντανόστιμο εορταστικό πιάτο με φασιανό (ελληνικής εκτροφής μάλιστα!) το οποίο θα το προτείναμε ακόμα και για το Πρωτοχρονιάτικο...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com