119
Υλικά
- φασολάκια 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- τζίντζερ 1 τμχ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- σπόροι μουστάρδας 0.5 κγ
- κύμινο 2 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- λεμόνι 2 κσ
- ζωμός λαχανικών 180 ml
- κόλιανδρο 5 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Τα φρέσκα φασολάκια είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα της κατηγορίας ‘λαδερά’ που έρχεται στο νου όταν κάνει αναζήτηση και ένα από τα ελληνικά φαγητά που άνοιξη και καλοκαίρι γίνονται μαγειρικό αποκούμπι. Μ αυτό το σκεπτικό, τα φασολάκια με κύμινο και τζίντζερ (κουρκουμά και κόλιανδρο) που έρχονται απ’ την Ινδία, με τον μπαχαρικό αέρα μιας μακρινής ανατολής που μυρίζει όμως γνωστά μας αρώματα, δεν κάνουν τόσο δρόμο άδικα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com