89
Υλικά
- φράουλες 250 γρ
- φραμπουάζ 250 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- γλυκόζη 75 γρ
- πηκτίνη 3 γρ
- χυμός λεμονιού 20 γρ
- καρδάμωμο 0.2 γρ
- φρούτα του δάσους 300 γρ
- κουβερτούρα 250 γρ
- κρόκοι 60 γρ
- βούτυρο 60 γρ
- ασπράδι 250 γρ
- ασπράδι 5 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
Το φοντάν σοκολάτας, έχει επικρατήσει στην Ελλάδα ως "σουφλέ σοκολάτας". Δεν είναι όμως σουφλέ, γιατί δεν παρασκευάζεται σαν σουφλέ και γιατί δεν μας ενδιαφέρει να διατηρήσει τον όγκο του, όπως το σουφλέ. Εκείνο π ου μας ενδιαφέρει είναι να διατηρηθεί το εσωτερικό του σε ρευστή κατάσταση, ώστε να κυλήσει εντυπωσιακά με την πρώτη κουταλιά.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com