36
Να σας παρουσιάσω μια πολύ παλαιά τεχνική να συντηρείς τα φρέσκα φρούτα: αλέθεις σε πολτό, απλώνεις σε λεπτή στρώση και τα αποξηραίνεις. Ετσι φτιάχνεις ένα φρουτένιο φύλλο, με χρώμα και γεύση φυσικού φρούτου, το οποίο είναι μαλακό, διπλώνεται, τυλίγεται, κόβεται, όπως ένα μαλακό δέρμα. Οι Αγγλόφωνοι το λένε fruit leather, όμως αυτοί που το σκέφτηκαν μάλλον ήταν κάτοικοι Μεσοανατολικών χωρών, με καυτό ήλιο που στέγνωνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά τους.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr