178
Υλικά
Τα παραδοσιακά πασχαλινά ψωμιά της Κρήτης δεν είναι τα τσουρέκια με τη μορφή και τη διαδικασία που τα φτιάχνουμε σήμερα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές να φτιάχνουν αφράτα τσουρέκια , αλλά τα παλιά τετράδια των συνταγών «μιλάνε» για «Πασχαλινά ψωμιά» και «Γαλατερά». ... Τα γαλατερά ψωμιά δεν είναι πολύ αφράτα, δεν είναι τσουρέκια. Έχουν πιο συμπαγή υφή και πιο σφικτή ψίχα. Είναι ψωμιά. Είναι όμως πολύ νόστιμα και –τολμώ να πω- πιο υγιεινά από τα τσουρέκια. Η ζύμη τους είναι εύπλαστη γιατί ζυμώνεται πολύ σε αντίθεση με εκείνη των τσουρεκιών οπότε προσφέρεται για τη δημιουργία των πασχαλινών αυγοκούλουρων...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com