251
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 800 γρ
- γάλα φρέσκο 500 γρ
- αυγά 150 γρ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- κορν φλάουρ 35 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- βούτυρο 120 γρ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κορν φλάουρ 20 γρ
- αλεύρι αμυγδάλου 150 γρ
- ρούμι 4 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
Η πιό χαρακτηριστική γκαλέτ με φύλλο είναι η galette de rois, δηλαδή η γκαλέτ των βασιλιάδων (Μάγων)! Η γκαλέτ ντε ρουά, σύμφωνα με την γαλλική παράδοση, ετοιμάζεται γιά την ημέρα των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου), μοιάζει δε αρκετά με την δικιά μας βασιλόπιτα, καθώς κρύβουν μέσα της ένα αντικείμενο και αυτός που θα το βρεί, γίνεται ο βασιλιάς της ημέρας.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com