94
Υλικά
- γαύρος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ντομάτα 2 τμχ
- πελτές 2 κσ
- ημίγλυκο κρασί 0.75 ποτ κρασ
- δεντρολίβανο 1.5 κγ
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για μικρά ψάρια, κυρίως για γαύρο, είναι αυτή που θα σας δείξουμε σήμερα.Είναι συνταγή που έμαθα από την μανούλα μου και συνηθίζεται στα Δωδεκάνησα.Θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, όταν έφτιαχνε γαύρο κοκκινιστό με δενδρολίβανο μοσχοβολούσε όλο το σπίτι!Προσέθετε και κρασάκι, τέλειος συνδυασμός, το οποίο μάλιστα αν ήταν από το νησί μας έκανε ακόμα καλύτερη την γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com