97
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 1 συσκ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- βούτυρο 1 φλ
- κιμάς 400 γρ
- χωριάτικα λουκάνικα 250 γρ
- πράσα 1 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φέτα 100 γρ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- αυγά -
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- μπαχάρι 1 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- αλεύρι -
- βούτυρο 1 κσ
- γάλα 250 γρ
Πρωτοχρονιά χωρίς κρεατόπιτα στο σπίτι μας δεν γίνεται! Γιατί;; Μα γιατί η γιαγιά μου τιμώντας πάντα την Ηπειρώτικη κατάγωγή της έφτιαχνε κάθε Πρωτοχρονιά μια κρεατόπιτα ή μάλλον κιμαδόπιτα γιατί αυτή με τα κομμάτια κρέατος όλοι την ...περιφρονούσαν!!! Παρ' όλα αυτά, με τις θύμησες πολύ έντονες, παρά τα πολλά χρόνια που κύλησαν στο μεταξύ, η μοσχοβολιά της ζεστής κρεατόπιτας στην κουζίνα με τα κατάλευκα ντουλάπια και το πολύχρωμο μωσαϊκό στο πάτωμα κεντρίζει ακόμα τις αισθήσεις!!...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com