110
Υλικά
- φιλέτο γλώσσας -
- μπύρα -
- μηλόξιδο -
- λεμονόχορτο -
- εστραγκόν -
- πιπέρι -
- κολοκύθια -
- δυόσμος -
- ελαιόλαδο 6 κσ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- κάπαρη 1 κγ
- μουστάρδα 1 κγ
- σκόρδο 1 σκελ
- δυόσμος 0.5 κγ
- πιπέρι -
Μια εξαιρετικά απλή λύση για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απόλυτα υγιεινό φαγητό είναι να το μαγειρέψετε στον ατμό! Γι' αυτό δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο από μια κατσαρόλα η οποία να διαθέτει και ένα ειδικό εξάρτημα ή καλάθι το οποίο να μπορεί να τοποθετηθεί επάνω της πριν κλείσουμε το καπάκι, έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή το φαγητό με το νερό της κατσαρόλας και να "ψήνεται" στον ατμό. Φυσικά υπάρχουν και οι ατμομάγειρες. Οτιδήποτε και να έχετε είναι το ίδιο. Εμείς χρησιμοποιώντας κατσαρόλα με τον τρόπο που περιγράψαμε, φτιάξαμε ένα νοστιμότατο πιάτο διαίτης με ψάρι γλώσσα και κολοκύθια, αλλά με κάποια μικρά "κόλπα". Τον ατμό των κολοκυθιών τον αρωματίσαμε με δυόσμο, ρίχνοντας λίγο στο νερό, ενώ για το ψάρι δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου νερό, αλλά ένα μείγμα μπύρας και μηλόξιδου με αρωματικά βότανα!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com