70
Ετοιμάζουμε κολοκυθόπιτα για κυρίως γεύμα που αν και φτιάχνεται με γλυκιά κολοκύθα, δεν είναι γλυκιά. Η κολοκυθόπιτα αυτή είναι λιτή κι ανάλαφρη με λίγα και καθαρά υλικά όπως άφθονη κόκκινη κολοκύθα, πράσα, φέτα και δυόσμο, υλικά που ισορροπούν μεταξύ τους στην εντέλεια. Ο πλούσιος φρέσκος δυόσμος δίνει στην κολοκυθόπιτα γεύση κι άρωμα μοναδικό, μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που σπάνια συναντάμε σε πίτες. Η κολοκυθόπιτα ετοιμάζεται με παραδοσιακό, χοντρό χωριάτικο φύλλο ζυμωμένο με λάδι και φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα (μια προσαρμοσμένη συνταγή του Χρ. Πέσκια για τον Γαστρονόμο από την Νάουσα).
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr