72
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ
- ελαιόλαδο 200 ml
- καστανή ζάχαρη 400 γρ
- χυμός μήλου 700 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- βούτυρο 1 κγ
- σταφίδες 60 γρ
- καρύδια 80 γρ
- μήλα 1 τμχ
- καστανή ζάχαρη 3 κσ
'Ερχεται κάποια στιγμή που η παράδοση χρειάζεται μια, λίγο πιο σύγχρονη πινελιά... μια πινελιά που θα δώσει μια λίγο διαφορετική προσωπικότητα σε μια αγαπημένη και διαχρονική γλυκολιχουδιά που τόσες και τόσες γενιές γλύκανε! Ένας χαλβάς που γέμισε καραμελωμένα μήλα, καρύδια και σταφίδες και που το άρωμα της κανέλας και του γλυκάνισου κατέκλυσε το σπίτι κι έκανε τον Οκτώβρη να ορμήσει μέσα γεμάτος μ' εκείνη την ιδιαίτερη μελαγχολική γλύκα που τον διακρίνει!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com