143
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 25 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- γάλα 40 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 20 γρ
- ελαιόλαδο -
- ζάχαρη 450 γρ
- ροδόνερο 30 γρ
Η ινδική εκδοχή των λουκουμάδων. Διαδικασία Σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και προσθέτουμε το ροδόνερο. Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γάλα σε σκόνη, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά, έως ότου σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Παίρνουμε λίγη-λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε μικρά μπαλάκια - θα βγουν περίπου 20 - 25. Τα τρυπάμε με το δάχτυλό μας σχηματίζοντας ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.glykesistories.gr