144
Υλικά
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- αλεύρι 2 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές κίτρινες 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- τοματοπελτές 1 κσ
- μπούτι κοτόπουλο 2 τμχ
- καπνιστά λουκάνικα 2 τμχ
- ζωμός κοτόπουλο 1 λτ
- καλαμπόκι 1 κονσέρβα
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- θυμάρι -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πάπρικα -
Διάλεξα να φτιάξω το πλέον κλασσικό πιάτο της Λουιζιάνας, απλό, πεντανόστιμο και σίγουρα χορταστικό. Όλα τα εδέσματα που είχαμε στο σχετικό dinner party ήταν υπέροχα και δεν είναι τυχαία η τελευταία τάση που υπάρχει προς την creole κουζίνα παγκοσμίως. Κατα την γνώμη μου στην Southern American Cuisine, τηγανίζουν λίγο παραπάνω και έτσι δεν μπορώ να πω ότι είναι η αγαπημένη μου αλλά είπαμε εμείς κρατάμε ότι μας αρέσει και προσαρμόζουμε τις συνταγές αναλόγως. Πάμε να φτιάξουμε Gumbo?...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com