by beatrice

ΙΤΑΛΙΚΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΤΖΕ'ΠΠΟΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Οι τζέππολε, θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι ενα ειδος λουκουμαδων. Οπως εχουμε ηδη πει και στις τζεππολε στον φουρνο, ειναι παραδοσιακο γλυκο, κυριως της Νοτιας Ιταλιας, που το φτιαχνουν στις 19 Μαρτιου, ημερα εορτης του Αγιου Ιωσηφ (San Giuseppe). Η παραδοση λεει, οτι ο Ιωσηφ, κατα την φυγη στη Αιγυπτο, ετοιμασε τζεππολε, για να παρουν κατι μαζι τους, να εχουν να τρωνε στον δρομο! Η αληθεια ειναι, οτι ενα παρομοιο γλυκο, ειναι γνωστο απο τους ρωμαϊκους ακομη χρονους. Οι τζεππολε, δεν παρασκευαζονται με ζυμη μαγιας, οπως οι λουκουμαδες, αλλα με ζυμη για σου. Αν και τηγανητες, ειναι ενα ελαφρυ γλυκακι, αφρατο και πεντανοστιμο. ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκά ζύμης
Περισσότερες συνταγές: κρέμα, λουκουμαδάκια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com