92
Υλικά
- μύδια 12 τμχ
- γυαλιστερές 6 τμχ
- στρείδια 6 τμχ
- ψάρια 1 -
- γαρίδες 10 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- λευκό κρασί 100 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- σέλερι 2 κλων
- καρότο 2 τμχ
- πατάτες 2 τμχ
- θυμάρι 1 κλων
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ντοματοπελτές 1 κσ
- κρόκος Κοζάνης 4 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ρίγανη -
Μια Ελληνική πεντανόστιμη σουπίτσα σας έχω σήμερα, μια σούπα που η παράδοση την θέλει να φτιάχνεται απο τους ψαράδες πάνω στις ψαρόβαρκες χρησιμοποιώντας διάφορα ψάρια και θαλασσινά που δεν θα πουληθούν στην αγορά. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να φτιάξουμε την κακαβιά, σε κάθε περιοχή φτιάχνεται με διάφορες παραλλαγές ενώ δεν είναι καθόλου κακό να προσθέσουμε ότι νομίζουμε ότι θα ανυψώσει το έτσι κ αλλιώς καταπληκτικό αποτέλεσμα. Εγώ σήμερα σας δίνω μια κλασσική εκδοχή. ...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com