by admin

Κανταΐφι - Kadaif

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το κανταΐφι, σαν πρώτη ύλη, το γνώρισα στις Αραβικές χώρες που έζησα ή επισκέφτηκα.

Φρέσκο μπορείς να το αγοράσεις από ειδικά εργαστήρια που έχουν μεγάλη πελατεία.

Όλα τα μεγάλα ζαχαροπλαστεία πωλούν γλυκά με κανταΐφι, τύπου Βυρηττού, γεμισμένα με ξηρούς καρπούς. Απλώνεται και σε μεγάλους δίσκους, βουτυρώνεται, γεμίζεται με τυρί κρέμα και ψήνεται. Μετά σιροπιάζεται ζεστό, ραντίζεται με ανθόνερο και είναι γνωστό ως Κουνάφα.

Στη Σαουδική Αραβία και στη Μέση Ανατολή όλοι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία ετοιμάζουν και σερβίρουν μεγάλες ποσότητες φρέσκιας Κουνάφας κατά την περίοδο του Ραμαζανιού!

Μεγάλα ταψιά γίνονται ανάρπαστα εν ριπή οφθαλμού!

Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκά σιροπιαστά
Περισσότερες συνταγές: κανταΐφι

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com