107
Υλικά
- πένες 500 γρ
- μελιτζάνες 800 γρ
- σέλερι 1.5 κλων
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 400 γρ
- ελαιόλαδο 150 ml
- κουκουνάρι 1 κσ
- σταφίδες 1 κσ
- κάπαρη 1 κσ
- πράσινες ελιές 100 γρ
- λευκό ξύδι 100 ml
- ζάχαρη 1.5 κγ
Η καπονάτα, η διάσημη, γλυκόξινη σάλτσα με μελιτζάνες της Σικελίας είναι ανάμεσα στ’ αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα. Αυτή που παρουσιάζουμε είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική γιατί περιέχει και κουκουνάρι με σταφίδα που ενώ είναι χαρακτηριστικά υλικά της Σιτσιλιάνικης μαγειρικής σε άλλες εκτελέσεις απαλείφονται. Επίσης περιέχει πράσινες ελιές, που όλοι λένε ότι είναι στοιχείο αυθεντικότητας της συνταγής, έναντι των μαύρων.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr