104
Υλικά
- καρύδια 1 ποτ
- αυγά 16 τμχ
- ζάχαρη 500 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 φακ
- βανίλια 3 τμχ
- κονιάκ 2 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζάχαρη 4.5 ποτ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Η καλοκαιρινή εκδοχή της καρυδόπιτας, είναι ένα πολύ ωραίο, σχετικά ελαφρύ, σιροπιαστό γλυκό, με λιγότερο καρύδι από την κανονική και απολαυστική κρέμα σαντιγύ από πάνω.
Η σαντιγύ με το σιροπιαστό ταιριάζει πολύ και το αποτέλεσμα ξαφνιάζει τη γλώσσα ευχάριστα.
Η σαντιγύ με το σιροπιαστό ταιριάζει πολύ και το αποτέλεσμα ξαφνιάζει τη γλώσσα ευχάριστα.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com