116
τήν την εποχή που οι φράουλες είναι σε αφθονία μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους. Να φτιάξουμε ας πούμε τάρτες, σαρλότ, trifle ή και ριζότο.
Όμως, αυτό το κέικ που γίνεται πανεύκολα, ίσως είναι ένας πιο απλός τρόπος να απορροφηθούν φράουλες που δεν είναι σε άριστη κατάσταση. Η συνταγή του βασίζεται σε μια κλασική γαλλική συνταγή που χρησιμοποιεί στην ουσία το κεσεδάκι από το γιαούρτι για να μετρήσει όλα τα υλικά και έτσι δεν χρειάζεται απαραίτητα ζύγισμα, αλλά ούτε και μίξερ! Στέκει ωραία και μόνο του, δηλαδή χωρίς τις φράουλες, αλλά γενικά το λεμόνι με τη φράουλα είναι κλασικός συνδυασμός. Μπορείτε επίσης αν δεν έχετε φρέσκες φράουλες να το σερβίρετε και με μαρμελάδα φράουλα.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu