165
Υλικά
- αυγά 200 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- γιαούρτι 300 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- αλεύρι 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 16 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- νερό 40 γρ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Υπέροχο κέϊκ με γιαούρτι και ελαιόλαδο, με δροσερό άρωμα λεμόνι!Σε αυτό το κέϊκ, το υπόξινο παραδοσιακό γιαούρτι, δένει τέλεια με το παρθένο ελαιόλαδο και την φρεσκάδα του λεμονιού. Πάντα στα γλυκά μου χρησιμοποιώ το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα, συνήθως πρόβειο και πιό σπάνια αγελαδινό. Αφού εδώ στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να βρίσκουμε πραγματικό γιαούρτι, ποιός ο λόγος να χρησιμοποιούμε τα βιομηχανοποιημένα υποκατάστατα?
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com