123
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3.5 κσ
- ταχίνι 3 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κονιάκ 1 σφην
- ρακή-τσικουδιά 1 σφην
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
Το πετιμέζι, το παχύρρευστο, αρχαίο γλυκαντικό που παράγεται με το βράσιμο του μούστου, είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο.
Για αιώνες ήταν, παραδοσιακά, το βασικό γλυκαντικό σε κάθε ελληνικό σπίτι, το οποίο, δυστυχώς, εξοστρακίστηκε από τη ζάχαρη... Νομίζω ότι ήρθε πάλι η ώρα του να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή μας διατροφή. Γι’ αυτό ας το τιμήσουμε κι ας φτιάξουμε ένα εξαιρετικά νόστιμο, νηστίσιμο, αφράτο, μαλακό και πάρα πολύ αρωματικό Κέικ με Πετιμέζι! Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε!
Για αιώνες ήταν, παραδοσιακά, το βασικό γλυκαντικό σε κάθε ελληνικό σπίτι, το οποίο, δυστυχώς, εξοστρακίστηκε από τη ζάχαρη... Νομίζω ότι ήρθε πάλι η ώρα του να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή μας διατροφή. Γι’ αυτό ας το τιμήσουμε κι ας φτιάξουμε ένα εξαιρετικά νόστιμο, νηστίσιμο, αφράτο, μαλακό και πάρα πολύ αρωματικό Κέικ με Πετιμέζι! Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com