88
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 60 γρ
- λευκή σοκολάτα 30 γρ
- ροδάκινα 2 τμχ
- ζάχαρη 90 γρ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- αυγά 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 60 ml
- λικέρ ροδάκινο 1 κσ
- λικέρ πορτοκάλι 1 κσ
- φαρίνα 155 γρ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
Κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς να κάνουν την εμφάνισή τους τα ροδάκινα. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα! Λατρεύω το άρωμα και την γεύση τους! Τα βάζω σε τούρτες, σε ζελέ, σε σάλτσες, σε σαλάτες, φτιάχνω μαρμελάδες και γενικά προσπαθώ να σκεφτώ ένα σωρό τρόπους για να τα απολαύσουμε. Έτσι έφτιαξα αυτά τα πεντανόστιμα κεκάκια, που σας προτείνω σήμερα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με κομπόστα ροδάκινο, όμως η γεύση και το άρωμά τους δεν θα συγκρίνεται με το αν τα φτιάξουμε με φρέσκα ροδάκινα....
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com