68
Υλικά
- κακάο 63 γρ
- φαρίνα 140 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 300 γρ
- αραβοσιτέλαιο 120 ml
- εσάνς μέντας 0.25 κγ
- ξινόγαλα 100 γρ
- εσπρέσσο 50 γρ
- τυρί κρέμα 75 γρ
- βούτυρο 1 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- ζάχαρη άχνη 55 γρ
- φυτική κρέμα 250 ml
- καραμέλες βουτύρου 20 τμχ
Έτσι είπα να φτιάξω τα (κατά την προσωπική μου παράδοση) χριστουγεννιάτικα κεκάκια μου!!! Και τσουπ! Να σου το εορταστικό mood. Ακόμα βέβαια δεν προλάβαμε να στολίσουμε αλλά με την πρώτη ευκαιρία όλα θα γίνουν!!
Φέτος είπα να δοκιμάσω κάτι εντελώς νέο και λίγο αμερικανιά!! Την μέντα. Την χρησιμοποίησα διαλυμένη σε λάδι και σε μορφή αιθέριου έλαιου 100% μέντας. Και ενθουσιάστηκα με το πόσο άρωμα μπορεί να δώσει ελάχιστη ποσότητα. Είναι σαν τρως after eight (τα θυμάστε;) σε κεκάκια!!! Ο καφές κατά την ταπεινή μου γνώμη συντελεί στο πόσο μα πόσο αφράτα γίνονται!!
Διάβασε τη συνταγή στο www.craftcooklove.gr