123
Υλικά
- παστινάκια 350 γρ
- καρότο 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κρεμμύδι σε σκόνη 2 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 6 κσ
- μουστάρδα 2 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κινόα 1 φλ
- cranberries 2 κσ
- ταχίνι 2 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 7 κσ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- ρίγανη 2 κγ
Πριν από λίγο καιρό θέλοντας να δοκιμάσω λαχανικά λιγότερο γνωστά είχα φτιάξει, τη σούπα με τη ρέβα (γογγύλι), η οποία ήταν υπέροχη. Τις προάλλες αποφάσισα να γνωριστώ με το παστινάκι, ένα χειμερινό λαχανικό που μοιάζει με μπεζ καρότο κ τρώγεται ως σούπα, πουρέ ή ψητό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Το έψησα λοιπόν κ το συνόδευσα με κινόα. Από πάνω το περιέχυσα με μια υπέροχη σος από ταχίνι κ voila ετοίμασα ένα γεύμα πολύ θρεπτικό κ πολύ νόστιμο!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr