243
Υλικά
- κόκορας 1.5 κιλ
- μακαρόνια 1 πκτ
- κόκκινο κρασί 1 φλ
- μαυροδάφνη 1 φλ
- πιπέρι 1.5 κγ
- μπαχάρι 1 κσ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- ντομάτα 500 γρ
- πελτές 2 κσ
- ελαιόλαδο -
- αλάτι -
- μυζήθρα 200 γρ
- ελαιόλαδο -
Κυριακή σήμερα, ηλιόλουστη μέρα (παρόλο που μπήκε ο Νοέμβριος!) και γι' αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό με προέλευση τη Μεσσηνία, που προτιμάμε ιδιαίτερα! Η μέθοδος παρασκευής και τα υλικά ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της συνταγής που ακολουθούσαν οι γιαγιάδες στα σπίτια (ίσως με μία-δυο μικροπαρεμβάσεις από εμάς).
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.gr