155
Υλικά
- ελαιόλαδο 4 κσ
- εσαλότ 6 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- κίτρινη κολοκύθα 1.5 κιλ
- παστινάκια 200 γρ
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- ζωμός λαχανικών 300 ml
- γάλα φρέσκο 470 ml
- crème fraiche 150 γρ
- καρύδια 60 γρ
- σχοινόπρασο 1 μάτσο/α
Τις προάλλες, βρήκα καθαρά από τύχη μια κολοκύθα...Η γεύση της ήταν φίνα, ελαφρώς γλυκιά και υπέροχα γήινη και μαζί με το παστινάκι, τα εσαλότ, και το σκόρδο έγινε μια πολύ νόστιμη κι ανεπιτήδευτη σούπα, κομψή σε γεύση και όψη, βελούδινη μα όχι πολύ πηχτή, τραγανή από τα καρύδια και με την crème fraîche να χαρίζει μια ευπρόσδεκτη όξινη νότα.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com