85
Υλικά
- στήθος κοτόπουλου 750 γρ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- τζίντζερ 1 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- κάρυ 1 κσ
- κόλιαντρο 1 κσ
- τριγωνέλλα 1 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- ρύζι μπασμάτι 250 γρ
- λάδι 2 κσ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κάρδαμο 3 κόκκοι
- κύμινο 1 κγ
- κανέλα 0.5 ξύλο/α
- βούτυρο 50 γρ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μαϊντανός -
Τα διάφορα πιάτα κάρυ γίνονται με άπειρους συνδυασμούς μπαχαρικών, υλικών και τρόπων μαγειρέματος. Βασικά μπαχαρικά όμως είναι το κάρυ, ο κουρκουμάς, ο κόλιαντρος και το κύμινο.Κοτόπουλο κάρυ, λοιπόν, και πιλάφι με ρύζι μπασμάτι. Γρήγορο, πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο με την παρουσία πολλών μπαχαρικών ολόκληρων ψημένων που του προσδίδουν άρωμα και σπιρτάδα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es