91
Υλικά
- φαρίνα 870 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- σοκολάτα κουβερτούρα 300 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- μαργαρίνη με βούτυρο 250 γρ
- μαστίχα Χίου 0.75 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- αμύγδαλα 3 κσ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα φρέσκο 2 κσ
- λικέρ περγαμόντο 1 κσ
- λικέρ πορτοκάλι 1 κσ
- λικέρ λεμόνι 1 κσ
Η ιδέα γι αυτά τα κουλουράκια προέκυψε, όταν πριν αρκετό καιρό αγόρασα σοκολάτα με γεύση μαστίχας. Θα θυμάστε σε παλαιότερη συνταγή που την χρησιμοποίησα για να φτιάξω ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο γλάσο σοκολάτας, για το κέικ με γλυκό περγαμόντο. Αυτά τα δύο υλικά, η μαστίχα δηλαδή και η σοκολάτα, δένουν καταπληκτικά μαζί. Θέλησα λοιπόν να τα συνδυάσω σε κάποια διαφορετική συνταγή. Και ιδού το αποτέλεσμα!! Μοσχοβολιστά, σοκολατένια κουλουράκια, με το άρωμα της μαστίχας! Από αυτά, που αγαπάμε να βουτάμε και να ξαναβουτάμε στο καφεδάκι μας! Φανταστική η γεύση της σοκολάτας! Αλλά η μαστίχα, αυτό το εκπληκτικό, αρωματικό...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com