74
Υλικά
- κουνουπίδι 1 τμχ
- portobello 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κατίκι 100 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- μουστάρδα 2 κσ
- γάλα 5 κσ
- κεφαλοτύρι 50 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- μετσοβόνε 50 γρ
- καρύδια 50 γρ
- φρυγανιές 4 τμχ
Το καημένο το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό. Οι σχέσεις μου όμως μαζί του ήταν πάντα καλές και το τιμώ κάθε χειμώνα δεόντως. Είτε ως σαλάτα, είτε γιαχνί, είτε φουρνιστό. Σε μια προσπάθεια να πείσω τον καλό μου ότι το κουνουπίδι μπορεί να γίνει λαχταριστό, προέκυψε το σημερινό φαγάκι. Το πιάτο του άδειασε γρηγορότερα από το δικό μου κ η χαρά μου ήταν μεγάλη που μπόρεσα να καμουφλάρω το ταπεινό αυτό λαχανικό. Αυτό που μας ξετρέλανε στην εν λόγω συνταγή είναι η κρούστα από φρυγανιά-καρύδι-μετσοβόνε! Τα σπάει κυριολεκτικά που λένε και οι μαθητές μου!!! Δοκιμάστε το για να δείτε το κο
Διάβασε τη συνταγή στο nostimia.blogspot.com