133
Υλικά
- μαγιά ξερή 3 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- γάλα φρέσκο 200 ml
- αυγά 1 τμχ
- καστανή ζάχαρη 60 γρ
- φρέσκο βούτυρο 100 γρ
- λάδι 70 ml
- μερέντα 1 -
- νουτέλα 1 -
- αλεύρι -
- κρόκοι 1 τμχ
Τα Croissant, αυτά τα βουτυρένια μικρά ψωμάκια σε σχήμα ημισελήνου, είναι Δυτικοευρωπαϊκής προελεύσεως, όπως δηλώνει και το όνομά τους!Όμως τα λατρεύσαμε και τα λατρεύουμε κι εμείς για την απαλή και αφράτη ζύμη τους αλλά, προ πάντων, και τις μικρές γευστικές εκπλήξεις που κρύβει το εσωτερικό τους!Τα παραδοσιακά κρουασάν γίνονται από ζύμη που φουσκώνει με μαγιά. Μετά απλώνεται και διπλώνεται πολλές φορές διαδοχικά, στη συνέχεια τυλίγεται σε φύλλο, παρόμοιο με αυτό της σφολιάτας. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί δεξιοτεχνία, χρόνο και κόπο.Γι’ αυτό σας προτείνω μια ευκολότερη ζύμη, που χρειάζετ
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com