Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό
μου τετράδιο συνταγών, μ ‘ αυτόν ακριβώς τον τίτλο. Αγαπούσα τόσο αυτό το γλυκό
που ήθελα να είναι πρώτο στις συνταγές μου! Μπορεί να μην είναι παραδοσιακή αλλά υπάρχει
στα τετράδια των συνταγών της μητέρας μου από το 1960 όπως μου είπε. Θυμάμαι να
τη φτιάχνει για πολύ καλές της φίλες ,
για επισκέψεις πιο «επίσημες», για καλές
στιγμές της οικογένειας.
Ήταν το
καλύτερό της γλυκό όταν σαντιγύ δεν κυκλοφορούσε στην επαρχία και μίξερ δεν υπήρχε ούτε στις κουζίνες των εύπορων οικογενειών.Ήταν η εποχή που οι μαργαρίνες , τα αγοραστά μπισκότα και γενικά τα πρώτα «αμαρτωλά» προϊόντα εισέβαλαν στη διατροφή μας. Πόσο αθώα είναι τώρα όλα αυτά σε σχέση με ό,τι τρώμε σήμερα!