102
Ένα νηστίσιμο σιμιγδαλένιο γλυκό φούρνου, με ελάχιστα υλικά! Το λαδορεβανί είναι ένα νηστίσιμο σιμιγδαλένιο γλυκό, ένας χαλβάς φούρνου θα λέγαμε. Αν το σκεφτεί κανείς, τα ίδια είναι τα υλικά τους και σε παρόμοιες αναλογίες. Δεν είναι όμως σιροπιαστό, παρόλο που ο τρόπος παρασκευής του έχει ως αποτέλεσμα να είναι μάλλον νωπό σαν σιροπιαστό! Η τεχνική της «βραστής» ζύμη που εφαρμόζουμε στο λαδορεβανί, είναι γνωστή και σε άλλες ζύμες. Εδώ έχω ήδη μια τέτοια συνταγή, την συνταγή για τους σβίγκους που θα έλεγα ότι είναι η ελληνική εκδοχή των σου (της ζύμης μπινιέ).
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr