170
Το στιφάδο, κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό του βουνού, θεωρείται ιδανικό στην εκδοχή με λαγό ή αγριογούρουνο, αλλά βέβαια συχνά γίνεται με μοσχάρι ή κουνέλι. Τα συγκεκριμένα κρέατα πάντως δεν έχουν την ίδια μαγειρική συμπεριφορά λόγω διαφορετικής φυσιολογίας. Έτσι ο λαγός και το αγριογούρουνο έχουν περιθώρια μαγειρέματος μέχρι να μαλακώσουν και δεν στεγνώνουν εύκολα, το μοσχάρι θέλει κάποια προσοχή να μη βγει σκληρό, αλλά ειδικά το κουνέλι απαιτεί πάρα πολύ ντελικάτο χειρισμό καθότι είναι εντελώς άπαχο και απαιτεί λίγο μαγείρεμα, ώστε να μην βγει εντελώς στεγνό και άνοστο.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr