121
Για την παρασκευή τουρσιών και διαφόρων αλιπάστων υπάρχουν άπειρες συνταγές και διαφορετικές διαδικασίες ανάλογα με τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται. Με το πάστωμα όμως της ελιάς γίνεται ο χαμός! Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο διαδίκτυο και να το διαπιστώσει. Άλλοι τις χαράζουν και τις ξεπικρίζουν, άλλοι τις ξεπικρίζουν αχάραχτες, άλλοι τις βάζουν στεγνές με αλάτι σε τσουβάλι. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και στην ποσότητα του αλατιού: άλλοι βάζουν 10 και άλλοι 20%.Εγώ έχω καταλήξει σε μια συνταγή που τη χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια με άριστα αποτελέσματα: διατηρείται η ελιά πολύ κρο
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com