102
Βρέχει κάνει ψύχρα έχει βγει και το καινούργιο πετμέζι και τι άλλο λοιπόν από ...Λαλαγγίδες! Αυτό το θεσπέσιο και παραδοσιακό γλύκισμα που το λένε και "τηγανίτες". Γίνεται πολύ εύκολα σε χρόνο dt και αν δεν έχουμε πετμέζι μπορούμε να τις περιχύσουμε με μέλι.Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το σύρμα αλεύρι και ελαφρά χλιαρό νερό αφού προσθέσουμε στο μείγμα και λίγο αλάτι. Κανονίζουμε την αναλογία ώστε το κουρκούτι να είναι πολύ αραιό γιατί έτσι οι τηγανίτες μας γίνονται λεπτές και τραγανιστές.Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το κουρκούτι πρώτα στην περιφέρεια
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com