94
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- μαγιά νωπή 60 γρ
- μαγιά νωπή 2 φακ
- γάλα 0.5 φλ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 6 κσ
- μαργαρίνη 6 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- μέλι 1 κσ
- κακουλέ 0.5 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- μαστίχα Χίου 0.25 κγ
- μαχλέπι 1 κγ
- αλάτι 1.5 κγ
- γάλα -
- κρόκοι -
- αυγά -
Το Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα, είναι ένα παραδοσιακό είδος ψωμιού, το οποίο ετοιμάζεται τη Μ. Πέμπτη, ή το Μ. Σάββατο, για το βράδυ της Ανάστασης.Τα παλιά τα χρόνια, το έφτιαχναν το Μ. Σάββατο, με προζύμι που ετοίμαζαν απ᾿ τη Μ. Πέμπτη, με βασιλικό απ᾿ του Σταυρού, ή αγιασμό. Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com