77
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- ρύζι καρολίνα 60 γρ
- αυγά 1 τμχ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- ελαιόλαδο -
- πιπέρι -
- αλάτι -
- αυγά 2 τμχ
- χυμός λεμονιού -
Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα φαγητό όχι μόνο κλασικό και αγαπημένο αλλά ένα φαγητό που θα συναντήσετε σε κάθε Ελληνικό τραπέζι! Οι λαχανοντολμάδες είναι ένα παραδοσιακό επίσης έδεσμα στην περίοδο των Χριστουγέννων, σε κάθε γιορτινό τραπέζι υπάρχει μια πιατέλα από ένα "βουνό" με λαχανοντολμάδες! Κατά τόπους οι λαχανοντολμάδες έχουν διάφορες ονομασίες όπως γιαπράκια αλλά και συμβολική σημασία, όπως στον Βορρά, όπου οι λαχανοντολμάδες συμβολίζουν τα σπάργανα του Χριστού! Σερβίρονται σαν ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr