142
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- λαχανοντολμάδες 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κσ
- ζωμός λαχανικών 200 ml
- ρύζι μπασμάτι 1.5 φλ
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- χυμός ντομάτας 100 ml
- πιπέρι 1 κγ
- κορν φλάουρ 1 κσ
Λατρεύω όλους τους ντολμάδες, τυλιγμένους κλασικά με λάχανο ή αμπελόφυλλα
αλλά και με φύλλα μαρουλιού ή σέσκλου!
αλλά και με φύλλα μαρουλιού ή σέσκλου!
Κάθε εκδοχή έχει τη δική της νοστιμιά.
Στη νοστιμιά του πιάτου παίζει καθοριστικό ρόλο η γέμιση. Όταν προσθέσουμε
κιμά και στο τέλος αυγολέμονο, το πιάτο γίνεται εξαιρετικό, κλασικό και πολύ
δημοφιλές.
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com