80
Υλικά
- σπανάκι 500 γρ
- σέσκουλα 300 γρ
- λάπατα 250 γρ
- λάπαθα 250 γρ
- καυκαλήθρες 250 γρ
- μυρώνια 200 γρ
- πράσα 3 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσ.
- κρεμμύδια 2 τμχ
- μάραθος 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- δυόσμος 3 φύλλα
- αλεύρι 2 κσ
- ελαιόλαδο 0.67 ποτ κρασ
- αλάτι 2 κσ
- πιπέρι -
- αλεύρι σκληρό 450 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ελαιόλαδο 1 ποτ κρασ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
- ελαιόλαδο -
- αλεύρι -
Η στριφτόπιτα, όπως την έλεγε η γιαγιά μου, είναι μια παραλλαγή της κλασικής χορτόπιτας, που την φτιάχνουνε περισσότερο στην ορεινή Αχαΐα. Το διαφορετικό από την κλασική πίτα, είναι το σχήμα της, το οποίο την κάνει τραγανότερη και πιο εμφανίσιμη. Λαχανόπιτα ή χορτόπιτα στριφτή ...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com