65
Υλικά
- λαζάνια 14 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ
- κίτρινη κολοκύθα 400 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
- θυμάρι 1 κγ
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
- κρέμα γάλακτος 150 ml
- κίτρινο τυρί 1 χούφτ
- κρεμμύδια 4 τμχ
- βούτυρο 2 κσ
- μαργαρίνη 2 κσ
- μέλι 2 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
Κάπως έτσι, που λέτε, έμαθα και τη Φερράρα, μια μικρή πόλη στην βόρεια Ιταλία που έχει ανακηρυχτεί "τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς" από την UNESCO. Είναι μια πόλη με όμορφο ιστορικό κέντρο, άνετους ποδηλατοδρόμους και μπαράκια όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου καταναλώνοντας απεριόριστα δωρεάν μεζεδάκια. Στη συγκεκριμένη πόλη είχα την τύχη να δοκιμάσω για πρώτη φορά ζυμαρικά με κίτρινη κολοκύθα και κιμά. Θυμάμαι πώς άνοιξαν διάπλατα τα μάτια μου τη στιγμή που έβαλα στο στόμα μου την πρώτη πιρουνιά. Αχ... Ο παράδεισος σε ένα πιάτο! Εννοείται ότι όταν επέστρεψα στα πάτρια εδάφη δεν αρκέστηκα στην υπέροχη ανάμνηση, αλλά βάλθηκα να δοκιμάζω τον συγκεκριμένο συνδυασμό ξανά και ξανά. Σιγά-σιγά, τόλμησα να κάνω και παραλλαγές και μία από αυτές σας παρουσιάζω σήμερα. Είναι λαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ελπίζω και τα δικά σας μάτια ν' ανοίξουν διάπλατα όταν τα δοκιμάσετε......
Διάβασε τη συνταγή στο sundayspoon.blogspot.com