76
Υλικά
- χυμός λεμονιού 250 ml
- ζάχαρη 200 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- αυγά 3 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- ξύσμα λεμονιού 3 κσ
Έχεις φάει ποτέ πολύ πολύ λεμόνι;
Αν ναι ξέρεις, αν όχι σου λέω οτι η κρέμα αυτή κρύβει μέσα της όλη την "λεμονίλα" και ας μην το πιστεύεις γι' αυτο αν δεν συμπαθείς το λεμόνι ξέχασέ την!
Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το που ξεκινάς να φτιάχνεις την κρέμα νιώθεις μια ευεξία, ένα "ξύπνημα" από τα έλαια του λεμονιού, όσο δοκιμάζεις άστο "μαγεύεσαι" και αυτό το βάζο δεν θέλεις να αδειάσει ποτέ!
Οι χρήσεις της είναι απλά αμέτρητες, βάλτην όπου θες... φαντάσου οι μιξόλοτζιστ την βάζουν μέχρι και στα κοκτέιλς.
Δοκίμασέ με τους πιο πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς και να θυμάσαι αν την φτιάξεις... ακέρωτα λεμόνια!...
Αν ναι ξέρεις, αν όχι σου λέω οτι η κρέμα αυτή κρύβει μέσα της όλη την "λεμονίλα" και ας μην το πιστεύεις γι' αυτο αν δεν συμπαθείς το λεμόνι ξέχασέ την!
Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το που ξεκινάς να φτιάχνεις την κρέμα νιώθεις μια ευεξία, ένα "ξύπνημα" από τα έλαια του λεμονιού, όσο δοκιμάζεις άστο "μαγεύεσαι" και αυτό το βάζο δεν θέλεις να αδειάσει ποτέ!
Οι χρήσεις της είναι απλά αμέτρητες, βάλτην όπου θες... φαντάσου οι μιξόλοτζιστ την βάζουν μέχρι και στα κοκτέιλς.
Δοκίμασέ με τους πιο πιθανούς και απίθανους συνδυασμούς και να θυμάσαι αν την φτιάξεις... ακέρωτα λεμόνια!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr