135
Υλικά
10 λεμόνια ακερωτα
500 γρ καθαρό αλκοόλ
800 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια, και με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή πατάτας(peeler) αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζετε τις φλούδες σε ένα ψηλό μπολ και καλύψτε με το αλκοόλ. Το δοχείο πρέπει να είναι ψηλό, έτσι ώστε όλες οι φλούδες να σκεπαζωντε καλά με αλκοόλ.
Κλείνουμε το δοχείο με καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10 ημέρες.
10 λεμόνια ακερωτα
500 γρ καθαρό αλκοόλ
800 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια, και με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή πατάτας(peeler) αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζετε τις φλούδες σε ένα ψηλό μπολ και καλύψτε με το αλκοόλ. Το δοχείο πρέπει να είναι ψηλό, έτσι ώστε όλες οι φλούδες να σκεπαζωντε καλά με αλκοόλ.
Κλείνουμε το δοχείο με καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 10 ημέρες.
Διάβασε τη συνταγή στο mamascook.blogspot.com