220
Υλικά
- κριθαράκι 225 γρ
- χυμός ντομάτας 0.5 φλ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- σέλινο 3 κλων
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- καπνιστή πάπρικα 1 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- αλάτι 1 κγ
μανέστρα κολοπίμπιρι ή μπούρου - μπούρου, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της κορφιάτικης κουζίνας. Η μανέστρα παραπέμπει στο ιταλικό μινέστρα, δηλαδή σούπα που περιέχει ζυμαρικό, ενω το κολοπίμπιρι, απο το βενετσιάνικο collu pimpiri, σημαίνει "με πιπέρι", και συγκεκριμένα κόκκινοπίπερο, χωρίς τσιγγουνιές και συνήθως γλυκό, αλλά αν το αντέχετε και καυτερό!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com